Παραμυθουπολη

Tuesday, October 31, 2006

"τριτη"... και καταϊδρωμενη

χμ..οταν ξυπνας και εισαι λιγο κουρασμενος αλλα κυριως ζαβλακωμενος. ενα σωρο δουλειες αιωρουνται στο κεφαλι σου αλλα εσυ..χαλας πανω απο 15 λεπτα στο τι θα φας. σε λιγοτερο απο μια ωρα πρεπει να εισαι σε μια δουλεια για να παρεις ενα βιβλιο για τον θειο Ασεπ. σιχτιρια πια. διαβασμα,δουλειες του σπιτιου (σαν την πριστινα μετα τα μπαπ-μπουμ ειναι) ψωνια, πιθανον κομμωτηριο και βραδυνη εξοδο. οοολα αυτα εχει η σημερινη μερα.

γιατι πρεπει η τριτη παντα να ειναι "καπως" ??? ΣΙΧΤΙΡΙΑ!

υ.γ μια τεραστια καλημερα σε ολους οσους εχουν δουλειες και αυτοι χαζευουν με τα σχηματα που παιρνουν τα συννεφα :) καλημερα καλα μου παιδακια!

Tuesday, October 24, 2006

δεν μπορω να βρω τιτλο. ειναι 4 και νυσταζω

καπου στις εντεκα καθισα να κανω την εργασια που παραδιδω την παρασκευη. διαβαστερη κοπελα, ξερω οτι τις επομενες μερες δεν θα προλαβω οποτε επρεπε να την κανω σημερα.εβαλα ομως και ακουγα την εκπομπη του αργυρη και ηρθαν τοσες μνημες που με πλακωσαν. ολες οι "ρουφιανες", η μια μετα την αλλη να σου θυμιζουν και το μυαλο να μην αντεχει. ποια εργασια, μου λες; ξερεις τι σκεφτομουν; ποσα πραγματα εχουν περασει και εχουν φυγει. ποσα ακομα θα ερθουν και τι θα αφησουν.

καταφερα να τελειωσω την εργασια πριν δεκα λεπτα και μολις τακτοποιησα το γραφειο μου και το περασα με υγρο πανακι για τα τζαμια (καινουργιο βιτσιο αυτο). ετσι μπορω και τα βλεπω διπλα γιατι καθρεφτιζονται ολα στο τζαμι.λιγο αναποδα βεβαια αλλα φαινονται ολα. ουπς.. κατσε. ξανασκεψου λιγο καλυτερα αυτο που ειπες. ξερω οτι τετοια ωρα ειναι δυσκολο..κανε μια προσπαθεια. αχα..φαινονται αναποδα απο το κανονικο. χμ...διαβασα το προηγουμενο μου ποστ. ολο μες την καταθλιψη ειμαι γαμωτο. μηπως να τα δω ολα αναποδα και εδω? δεν ειναι και ευκολο. μου λειπουν πολλα αλλα βεβαια, εχω κοντα μου αλλα. τωρα γραφω και χαμογελαω. παλι σκεφτηκα τα κομεντ στο προηγουμενο ποστ. λοιπον καλα μου παιδακια δεν εχω καμια σχεση. εγω τωρα που το σκεφτομαι γελαω συνεχεια, τραγουδαω στο αμαξι, κοροιδευω τον κοσμο καλοπροαιρετα,βλεπω μικιμαους, γουσταρω να παιζω με παιδια και κανω οτι περναει απο το χερι μου για να γελανε οι γυρω μου. αν εχω και κεφια τα καταφερνω πιο ευκολα. ειμαι ενα παιδι που κανω μαθημα σε αλλα παιδια. και πολυ μου αρεσει.αρχιζω να με συμπαθω!!!

και τωρα χαμογελαω πιο πολυ γιατι θυμηθηκα την μαριαννα και αυτο που της ειχα πει καποτε "αυτη που καθεται στο πισι μου τα βραδια δεν εχει καμια σχεση με μενα, απλα εδω βγαζω ολη τη μαυριλα που εχω, για να μην την βγαζω καπου αλλου". α ρε μαριαννα. πηγες χαθηκες και εσυ. τα φιλια μου, να εισαι καλα και να εμφανιζεσαι που και που..

αντε καλα μου παιδακια. κουραγιο..ενα ακομα κουλο, βραδυνο ποστ! που θα μου παει? καποια στιγμη θα μαθω.. υπομονη!

Saturday, October 21, 2006

"μη γυρισεις μωρο μου"

καποτε, πριν πολλα χρονια ειχα δυο φιλες. ποτε δεν ημουν κτητικος ανθρωπος στις φιλιες μου (για να μην πω μεγαλη κουβεντα και για τις σχεσεις, μιας και ουτε μεγαλη μπουκια εφαγα). λοιπον τα χρονια περνουσαν και ημουν χαρουμενη, γιατι αν εισαι εφηβος, ολα σου πανε καλα ΑΝ εχεις καλους φιλους και δεν εισαι μονος σου στα διαλειμματα. δεν ειχα προβληματα τοτε. μεχρι που ενα απογευμα βρηκα ενα χαρτι της καλη μου φιλης και ειδα οτι ολα ηταν πιπες.λεξεις που ουτε φανταζομουν οτι καποιος στον πλανητη χρησιμοποιει. απο τοτε μισησα τα πρωινα φιλια που διναμε στη γωνία του σπιτιου μου καθε μερα, πηγαινοντας σχολειο. μισησα τις δηθεν αγκαλιες που δεν "τσαλακωνεται" η πλατη και τα χερια δεν λυγιζουν, σαν της μπάρμπι. μισησα βραδυνες εξοδους για ξεσαλωμα, και μπανια αρχες του ιουνη μετα τα διαγωνισματα.μισησα οτι ειχε σχεση με καθετι με εκανε να νιωθω λιγη. εκανα τις ορμονες μου σκατα και 6 χρονια μετα ακομα το πληρωνω.βεβαια της χρωσταω ενα πραγμα. τις σπουδες μου στην αθηνα. αν δεν ηταν αυτη και ολα τα "αυτα" της δεν θα εφευγα.

καποτε ζουσα στην αθηνα. γνωρισα μια παρεα και κολλησα. δεν μπορουσα να εξηγησω πως περνουσα τοσο καλα μαζι της. δεν ηταν εκει το θεμα μου δηλαδη. εκανα οσα ειχα φανταστει να κανω. μονο μια καλη και ισορροπημενη σχεση μου ελειπε.

καποτε ηρθε και αυτη. νομιζα πως βρηκα το λιμανι μου. αργα, πολυ αργα, κατεληξα πως το λιμανι ηταν μονο μια βραχονησιδα. δυστυχως ειχα ηδη πεσει πανω της για να...(κατσε να δεις πως το ελεγε) "για να ειμαι ΕΓΩ καλα, για να μην μου το κανει αυτο". πως μπορεις να αγαπας και να παραδινεσαι,δεν ξερω. ακομα και τωρα δεν ξερω πως ημουν με καποιον χωρις να εχει την παραμικρη αξιοπρεπεια να μου μιλησει στα ισα. εχω μεινει με την απορια. παντως αφου ειπα να τα πω ολα (οκ..οχι ολα. αλλα πολλα) σου λεω εδω το μυστικο μου. τοτε σου ειχα πει πως δεν εχει αλλαξει τιποτα.μπαρμπουτσαλα(κοιτα κατι λεξεις). τωρα σου λεω απλα οτι εχεις πεσει στα ματια μου, ειχες πεσει στα ματια μου. και να σου πω? νιωθω ωραια γιατι εχω ησυχη την συνειδηση μου. με εσενα τουλαχιστον ειμαι καθαρη και αυτο φτανει γιατι μπορω να χαμογελαω κρυφα καθε φορα που σε βλεπω, και να ξερω οτι ξερεις ποσο "μικρος" εισαι.

καποτε ειχα μια φιλη. μεγαλυτερη απο μενα. νομιζω πως για αυτην εκανα τις μεγαλυτερες θυσιες. και τι καταλαβα. τωρα γελαω με τις γελοιοτητες που κανει. οκ..το παραδεχομαι. καποιες φορες στεναχωριεμαι και ξερεις γιατι.. γιατι υπαρχει ενα παιδικι που το θυμαμαι ακομα να μου χαμογελαει και λιωνω. κριμα.

καποτε, ουτε που θυμαμαι γιατι στο μυαλο μου εχει παρει απιστευτες διαστασεις ηρθε ο "απο ονειρο βγαλμενος". κολλημα απο το πρωτο εμμεσεν. τοσο κολλημα που δεν υποηρχε τιποτα. ωρες με το πληκτρολογια αγκαλια και μετα το κινητο. τα απιστευτα λεφτα στον οτε. βλεπεις τους ερωτες μου παντα τους πληρωνα αρκιβα και η αληθεια ειναι οτι με αυτον το παρακανα. κοστιζει το εξωτερικο. και να σου πω κατι που δεν φανταζεσαι αγαπητε φιλε αναγνωστη; και εδω την πατησα. γιατι ο μαλακας (ετσιτον φωναζω τωρα) ειναι ΠΟΛΥ μαλακας. και οσο πιο πολλες μαλακιες κανει,τοσο πιο πολυ θελω ακομα και τον τωρα,να τον χαστουκισω και να του πω πως δεν αξιζει μια. μια ομως. και εκει ακριβως που το σκεφτομαι απορω γιατι ακομα ασχολουμαι. η αννα λεει οτι ειναι απωθημενο. ειναι; δεν με νοιαζει. αληθεια ποιος μπορει να του πει πως δεν φερονται ετσι; πως οι ανθρωποι δεν ειναι παιχνιδι για να περνας την ωρα σου. πως ολοι κανουμε μαλακιες βρε παιδια μου..αλλα εσυ το παρακανες.

καποτε..μετα, χανω τον λογιαριασμο, ηρθαν πολλα. καλα και κακα. πραγματα που σε κανουν να σκεφτεσαι και να αναθεωρεις ανθρωπους και καταστασεις. να μπαινεις στην γνωστη φαση "εγω ποιον εχω?" . ευτυχως, ειμαι τυχερη γιατι μπορω και μετραω στα δαχτυλα του ενος χεριου ανθρωπους που ειναι κοντα μου σημερα. και λεω σημερα,γιατι χαρη σε ολους οσους προαναφερθηκαν,καταλαβα οτι το "σημερα" γινεται γρηγορα "καποτε".


καληνυχτα σας..

Monday, October 16, 2006

"πες μου πως να χωρεσω"

πραγματακια που λιγοι(ή πολλοι) ξερουν :

- γαργαλιεμαι πολυ ευκολα
- (ναι) ζηλευω
- δεν φοραω ασπρα βαμβακερα βρακια
- βλεπω βερα στο δεξι
- σπανια φοραω παπουτσι που να ταιριαζει με την τσαντα
- κανω συλλογη απο γομες
- δεν βαζω ποτε τα σιντι στην θηκη τους
- εχω μαθει με τα δαχτυλα του ποδιου να πιανω ακομα και μολυβι, ετσι ωστε οταν πεφτει κατι να μην χρειαζεται να σκυβω
- μαζευω την συλλογη με τα κουκλακια της ντίσνει
- σπανια βαφομαι και ντυνομαι ωραια
- αποφευγω να παρκαρω αν ο χωρος ειναι μικρος
- βαριεμαι να κατεβαζω τα σκουπιδια στους τενεκεδες
- δεν μπορω τα μηνυματα στα κινητα
- δεν εχω κουρευτει απο το μεγα σαββατο(βοηθεια μας)
- παω φροντιστηριο για τον ασεπ
- τρελαινομαι να παιρνω γραμματα
- μου αρεσει να τραγουδαω στο μπανιο
- παραδεισος για μενα ειναι : τακτοποιημενο δωματιο, καθαρα σεντονια και σκεπασματα να μοσχοβολανε, και εγω καθαρη, με φρεσκοπλυμενες πυζαμες και στεγνωμενα μαλλια, ετοιμη για υπνο ! αχχχχχ
- ξερω πολλα για την προσωπικη ζωη πολλων μπλογγκερ,αλλα εχω επιλεξει να μην μιλησω
- θα ηθελα να πεθανω μια και εξω, να μην καταλαβω τιποτα
- θελω να βαφτισω το ανιψακι μου αλλα ψιλοκολλαω να το πω
- κατα τη διαρκεια της μερας μου αρεσει που εισαι μακρια, τα βραδια λιγο μου λειπεις
- αν ειμαι μονη μου, κοιμαμαι με το φως του δωματιου ανοιχτο
- θελω να παω στο συνεδριο δυσλεξιας στη θεσσαλονικη
- κατω απο το κρεβατι μου εχω μια ρασπα και διπλα μου σφυριχτρα για προστασια
- θελω να παω ενα ταξιδι καπου μονη μου. χωρις να το ξερει κανεις


θελω να μην θελω ολα αυτα που θελω...


καληνυχτα σας.

Tuesday, October 10, 2006

μπαγιατικη τριτη (μερος 2ο)

εχουμε μεινει στην εργασια. η εργασια, που λετε, προχωραει με αργους αλλα σταθερους ρυθμους. η ωρα παει 2 και μιση και σταματας γιατι σκεφτεσαι τα μακαρονια. σιχτιρια

μεχρι να τα φτιαξεις και να φας η ωρα πηγε τρεις και μιση. αμεσως συνεχιζεις την εργασια και κανει φιλοτιμες προσπαθειες να την εκτυπωσεις. τελικα μετα απο κοπο και 17 λεπτα, βγαινει μια εργασια σε ροζ-πρασινη χαρουμενη αποχρωση. σιχτιρια, θα την παραδωσεις ετσι. τρεχεις, κανεις μπανιο, ντυνεσαι και πας για μαθημα. εκνευριζεισαι κιολας με ενα ουφο. σιχτιρια! τελειωνεις στις 9 και δεκα με το μυαλο καζανι και γυρνας σπιτι. τρως μακαρονια απο το μεσημερι βλεποντας σουρβίβορ.στο μεταξυ συνειδητιποιεις οτι δεν εχεις δυναμη να μιλησεις στο τηλεφωνο, ακομα και να το κρατας σε κουραζει.ουπς!θυμασαι οτι χρωστας και ενα ποστ.

σιχτιρια και παλι. αν δεν κανεις το ποστ, δεν θα αραξεις στον καναπε με κρυο γαλα.

σας το ειπα απο την αρχη καλα μου παιδακια. μπαγιατικη αυτη η τριτη :)

μπαγιατικη τριτη

ειναι μια απο εκεινες τις μερες που το ματι δεν ανοιγει. θελεις να ξυπνησεις στις 10. πρεπει να φτιαξεις το σπιτι επειδη ερχεται η αδερφη σου, ελειπε μερες, και αν το δει ετσι μαλλον θα ξαναφυγει για κανα χρονο. με τα χιλια ζορια καταφερνεις να σηκωθεις στις εντεκα και μιση. καπου μεταξυ αραγματος στον καναπε και γουλιας γαλα με νες καφε,θυμασαι πως εχεις μιλησει στο τηλεφωνο. χμ..τι ειπες? ψαχνεις στα μηνυματα και ευτυχως καταλαβαινεις. να και κατι που δεν θα σε κανει εξτρα ρεζιλι σημερα. αρχιζουν σιγα σιγα να λειτουργουν τα οργανα και οι αισθησεις κανονικα. συμμαζευεις λιγο το χαος, μονο για να δειχνει λιγοτερο χαος. ειναι ωρα για την ερμη εργασια που παραδιδεις σημερα και την παλευεις απο την προηγουμενη πεμπτη. θεμα: "συνεργασια με το απιτι" . εχεις γραψει μια γραμμη :"ο σημαντικος ρολος της οικογενειας ειναι γνωστος και αδιαμφισβητιτος σε ολους καθως.." . ωπα..μαλακιες λες, μιση προταση ειναι. ξαφνικα θυμασαι τον ταχυδρομο και λες να τσεκαρεις. κατεβαινεις και σε περιμενει μονο του το μαυρο, βρεγμενο και δυστυχως ΑΔΕΙΟ κουτι. σιχτιρια..τσαμπα κατεβηκες. ο μηχανισμος αμυνας σου,λειτουργει περιφημα και απλα καθεσε παλι στον καναπε. ο γκλετσος , η ελενη , η ταμτα δεν εχουν να σου πουν τιποτα. ουτε καν ο γρηγορακης. καταντια. τυψεις πετανε πανω απο το κεφαλι σου.. "την εργασια! την εργασια!" ψιθυριζουν. μηπως ηρθε η ωρα; αναρωτιεσαι και λες να κανεις την πρωτη κινηση με αργους ρυθμους και να πας στο γραφειο. ανοιγεις πισι, βρισκεις χαρτια, μολυβια, γομες(απο αυτες και αν εχεις ενα σωρο), και πριν προλαβεις να κανεις την κινηση κλειδι και να ανοιξεις τις σημειωσεις "γνωστικο μερος 1ο" χτυπαει το ρημαδι.
μαμα σπίκινγκ:"καπου στις 2 να κατεβεις να βαλεις μακαρονια, εχω βαλει κιμα".
ενταξει..οχι οτι σε πειραζει, μακαρονια ειναι, δεν ειναι μουσακας. ξαναγυρνας στο γραφειο ελπιζοντας πως οι μηχανισμοι αμυνας κοιμουνται απο την βαρεμαρα.
καθεσαι και κανεις ποστ..

σιχτιρια και παλι! αν δεν κανεις την εργασια,δεν θα συνεχισεις το ποστ.

(συνεχιζεται..)

Friday, October 06, 2006

πηραμε τον ...μπίπ

θα δεχτω οτι ηταν θεμα μεσου και για αυτο δεν με πηραν. απο δουλεια λοιπον παπαλα! και οκ, δεν σκαω (πολυ)!

το προβλημα μου ειναι οτι δεν θα εχω λεφτα να παρω την συλλογη με τα κουκλακια της ντισνευ. και εχω σκασει!!!

να σας πω οτι ειχα γενεθλια στις 3 και οτι πλεον ειμαι επισημα 23 και ανεργη! φοβερο ε??

επισης τωρα εχω και εγω τι εφ τι 17αρα οθονη! αμιιιι... ετσι μπας και νιωσω καλυτερα! καταταλλα διαβασμα μαζι με το απολυτο κενο! αυτα!

γεια σας

Sunday, October 01, 2006

πες μου μετα πως να μην σκασω..

σε μορφη τεστιού ετσι γιατι μου ειπατε πως σας αρεσε..

1)η αντιγονη ειδε ντριμ σοου:
α) για να δει ποιοι της πηραν την θεση
β) γιατι δεν ειχε τιποτα αλλο να κανει
γ) για να ψηφισει
δ) για να δει την αδυναμια της, τον μικρουτσικο

2)η αντιγονη το σκ:
α) βαρεθηκε πολυ και πηγε στο ναυπλιο
β) δεν διαβασε καθολου
γ) εκανε δουλειες του σπιτιου
δ) παραλιγο να χωρισει

3)δεν ηρθε μηνυμα απαντησης. η αντιγονη:
α) το περιμενε
β) το περιμενε αλλα ειχε μια ελπιδα
γ) πιστευε πως σιγουρα θα απαντουσε
δ) την βοηθησε να τον βρισει περισσοτερο

4)η αντιγονη θελει την δουλεια στο αρσακειο:
α) για τα ενσυμα
β) για τα λεφτα και την προυπηρεσια
γ) για να εχει τα παιδακια της
δ) β και γ

5)αν δεν την παρουν:
α) θα στεναχωρεθει παααρα πολυ
β) δεν θα την νοιαξει ιδιαιτερα,ουτως ή αλλως ειχε πει πως δεν θα δουλεψει φετος
γ) θα βρει κατι αλλο
δ) σιγα που δεν θα την παρουν

6)με τα πρωτα λεφτα:
α) θα παρει τσελλο
β) θα παρει μπεντιρ
γ) θα κανει ταξιδι
δ) β και γ

7)την παρασκευη η αντιγονη:
α) θα παει τσιρκο
β) θα παει στην αθηνα
γ) θα βλεπει ντριμ σοου
δ) τιποτα απο τα παραπανω

8)ο φιλος της αδερφης της αντιγονης:
α) ειναι αεκ
β) εχει μακρια μαλλια
γ) ακουει αλκινοο
δ) διαβαζει το μπλογκ

9)η αντιγονη εκνευριζεται:
α) γιατι παχυνε
β) γιατι τελειωσε η φετα και θελει μαρακονια με κετσαπ και φετα
γ) γιατι αφου παχυνε δεν θα επρεπε να θελει μακαροναι με κετσαπ και φετα
δ) γιατι τελευταια ΟΛΑ την εκνευριζουν

10)η αντιγονη κανπιζει :
α) μονο οταν ειναι στεναχωρεμενη
β) ενα την ημερα δεν ειναι καπνισμα
γ)μονο πουρα σοκολατας
δ)τι πιπες ειναι αυτες, δεν καπνιζει.

11)οι φιλοι της αντιγονης:
α) ειναι καλα και μακρια
β) της λειπουν
γ) καποιοι συνεχισουν να την εχουν γραμμενη
δ) καπνιζουν ολοι

12)η αντιγονη τωρα (κυριακη στις 12:20 το πρωι) :
α) πειναει
β) ποναει
γ) διαβαζει
δ) φοβαται

σε αυτο το τεστ αποφασισα να βαλω βαθμο δυσκολιας στις ερωτησεις. ετσι για να εχει πιο πλακα. εγω το διασκαδαζω. μαλλον δεν μενει κατι να γραψω, αν ξερεις τις σωστες απαντησεις τοτε δεν χρειαζεται να γραψω τιποτα αλλο σε αυτο το ποστ.

εχουμε και λεμε:

βαθμος δυσκολιας 1: ερωτησεις 4,8,9,10,11
βαθμος δυσκολιας 2: ερωτησεις 1,5,7
βαθμος δυσκολιας 3: ερωτησεις 2,3,12

καλα μου παιδακια καλη τυχη!