Παραμυθουπολη

Wednesday, January 31, 2007

ουφ δωματιο χωρις ασεπ...

τεσσερις μερες μετα και ακομα κανω προσπαθειες να καταλαβω οτι περασε.

δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα απο το να εισαι ξαπλα ή να βγαινεις. κυριακη μεσημερι, εκλεισα το καπακι απο το στυλο και μετα απο 3 ντεφτερολεπτα χτυπησε το κουδουνι. προσπαθουσα να ηρεμησω και να μην σκεφτομαι τι δεν προλαβα να γραψω. παρεδωσα χαρτια και ετοιμαστηκα. περπατουσα και δεν ειχα κουραγιο να ανοιξω το κινητο να παρω την ελιζα(ναι την γνωστη υποπτη) αν δω αν ειχε καταφερει να βρει το σχολειο. εφτασα στην πορτα και τους ειδα εκει. η ελιζα η αννα και ο πανος(τεως παναγης) να με περιμενουν με μια υπεροχη ανθοδεσμη. ε..περασε πολυ ωρα να σκεφτω κατι σχετικο με ασεπ. βεβαια αυτο ειναι μεγαλο ψεμα γιατι συνεχεια ελεγα τι επεσε, τι εγραψα και φυσικα τους ελεγα αυγητιδου, θεωριες πιαζέ και βιγοτσκι! περασαμε πολυ ωραια με τα παιδια αν και στεναχωρεθηκα για 2 λογους. ο ενας ηταν οτι μου χτυπησαν το αμαξι οταν ηταν παρκαρισμενο και μου επεσε καπως η μασκα πισω και τωρα οταν οδηγω κανει εναν απαισιο θορυβο που σε κοινει να κοιτας τον κεθρεφτη μπας και εφυγε κατι στον δρομο.αποφευγω να το κουναω. λογω αμαξιου δεν καναμε τις απιστευτες βολτες που ηθελα αλλα ηταν αρκετα καλα. ο αλλος λογος ηταν οτι η αννα δεν μπορεσε να μεινει για το μαντι την δευτερα και ο παναγης ειχε μαθημα. βεβαια δευτερα μεσημερακι την επαθα την φρικη μου, το θεμα μπερδευτηκε πολυ και δεν ηξερα αν θα πιανανε σωστο θεματικη προσεγγιση ή δραστηριοτητα ροης. μου πηγε η ψυχη στην κουλουρη μεχρι το βραδυ οπου και ηρεμησα γιατι τουλαχιστον αυτο το θεμα το εχω σωστο.

οι υπολοιπες μερες περασαν σχετικα ηρεμα. ηταν μαζι μου και η ελιζα. πριν λιγο εφυγε και εφτιαξα δωματιο, εβαλα πλυντηρια και μαζεψα σε κουτες ΟΤΙ εχει σχεση με ασεπ και διαβασμα.

ουφ δωματιο χωρις ασεπ...ζωη χωρις εννοιες!

εκανα και καποια ονειρα,μικρα πολυ μικρα. σας το υποσχεχομαι που ειχε και ενας πιτσιρικος :)

καλα μου παιδακια ολα πανε προς το καλυτερο. μπορει η παραμυθουπολη να μην ανανεωνεται πολυ συχνα γιατι σκοπευω να φυγω . θα παω αθηνα καποιες μερες για να φροντισω την εγκυο ξαδερφη και να ψωνισουμε και μωρουδιακα. ο μπεμπουλης μας ειναι 1100γραμμαρια, ολοκληρος αντρας! παρακαλω οσοι ενδιαφερονται για καφε, ποτο, φαγητο, συναυλιες ή ακομα και παστα σε κεντρικο ζαχαροπλαστειο ας στειλουν μεηλ να τους συμπεριλαβω στο προγραμμα μου!

Friday, January 26, 2007

"θα σου το πω ψιθυριστα,οπως μιλαει το βλεμμα"

σσςς..οι δυο μας τωρα.


καληνυχτα

Wednesday, January 24, 2007

επειδη απλα καποιες φορες θελεις να μιλησεις σε καποιον

η μοναξια ειναι ωραιο πραγμα μονο οταν την διαλεγεις.

τωρα δεν μετραω μερες, ωρες, λεπτα για να περασει ο παλιοασεπ. μετραω ονειρα και ελπιδες και χαμογελα και ταξιδια και και και....ενα σωρο πραγματα που θα με βγαλουν απο τη μιζερια και ΑΥΤΟ ειναι επιλογη ΜΟΥ.

καληνυχτα σας

Tuesday, January 23, 2007

εσυ αμα εχεις τα χαλια σου τι κανεις?

εγω αμα εχω τα χαλια μου αναβω θερμοσιφωνα. μεχρι να γινει το νερο φτιαχνω το δωματιο μου , συμμαζευω ρουχα, βιβλιοθηκη, βιβλια, σιντι και κακτοποιω το γραφειο μου. Το περναω και με υγρο πανακι για να φυγουν οι δαχτυλιες. μετα βαζω στο κρεβατι καθαρα ρουχα και εσωρουχα και περιμενω να γινει το νερο. μεχρι να γινει φτιαχνω το ριχταρι του καναπε του μεγαλου, και βαζω τα μαξιλαρια δεξια αριστερα, ετσι οπως τα βαζω παντα. αν ειμαι τοοοοσο χαλια δεν πλενω τα πιατα αλλα τα βαζω τακτικα μεσα στο νεροχυτη να μην τα βλεπω. μετα ειναι η ωρα για "χαλαρωση". βαζω αιθερια ελαια γιασεμι, βαζω βραστηρα για τσαι δυοσμο με μελι και το αφηνω στο γραφειο μου(στο ειδικο τετραγωνακι,που δεν μου ερχεται το ονομα, για να μην αφηνει σημαδι).

ειμαι ετοιμη για ελευθερο και καμια βουτια. η ωρα της απολαυσης.μπανιο να ξεπλυθουν οι στεναχωριες και οι σκεψεις.θα ντυθω με τα καθαρα μοσχομυριστα ρουχα και θα βαλω ωραια μουσικη (εχω ετοιμο για ωρα αναγκης ενα πλεηλιστ με τιτλο χαλαρα). ισως παιξω κανα νιντ φορ σπιντ ή δω κανα ντιβιντι. λογικα ο υπνος θα ερθει πιο ευκολα. ε..αμα ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα θα βρω κανα κρασι ή κατι με αλκοολ και θα βγαλω το σημειωματαριο μου να γραψω καμια μαλακια να ξεδωσω. η μουσικη δεν θα σταματησει. μονο αν εχει αντιθετα αποτελεσματα.

τελος και για πολυ σοβαρες καταστασεις θα πιω ενα ντεπον (αναβραζον γιατι δεν μπορω να καταπιω χαπια, ΑΝΝΑ) και θα ξαπλωσω στο κρεβατι με πολλα μαξιλαρια, με κατι σοκολατενιο και με χαλαρα περιοδικα ή παραμυθια. θα σηκωθω 3-4 φορες μεχρι να θυμηθω να φερω οσα θελω και αλλες δυο για κατουρημα.

κουρασμενη, ζαλισμενη απο το αλκοολοποτηρι και ελαφρως καλυτερα θα ξεραθω στον υπνο.


οχι οτι....αλλα να. βρηκα ντεπον και εχω λιγο ακομα τεντουρα στο ποτηρι. το υπολοιπο σουφλε σοκολατας δεν θα το φαω. παω να ξαπλωσω. καληνυχτα

Saturday, January 20, 2007

ακουσα το I was hoping και εστρωσα

γιουχου!!!καλε εσεις!ειμαστε μολις μια εβδομαδα πριν απο την εξοδο (του ασεπ, καινουργια εθνικη γιορτη, εγω την εφτιαξα).

ενταξει! ειναι δεδομενο πως δεν εχω νεα. εννοω κανονικα νεα. τι εκανε ο χ με την ψ , ποιος χωρισε, ποιος πεθανε, τι ειπαν οι ειδησεις του σταρ ;ρ , μπουα χαχααα.

τα μονα νεα που εχω ειναι οι κρισεις που περναω. ετσι στα καλα καθουμενα με πιανει τετοιο αγχος οτι δεν εχω διαβασει καλα και οτι δεν θα γραψω και οτι ειμαι αχρηστη(καπου εδω βουρκωνω) και οτι επρεπε να ντρεπομαι και οτι ειμαι μονη μου σε αυτον τον κοσμο και οτι δεν εχω κανεναν(εδω φευγει δακρυ νουμερο 1) και οτι ετσι θα μεινω παντα και οτι ειμαι ανωριμη και δεν μπορω να κρινω το καλο για τον εαυτο μου και καπου εδω ειναι που σταματαω να σκεφτομαι αλλο, γιατι δεν μπορω να σκεφτω απο τους λυγμους. ουστ βρε.. σημερα μετα την κριση εβαλα το λαηβ απο την αλανις για να ερθω στα ισα μου. μεγααααλη ρουφιανα η "ρουφιανα". ακομα και τα δοντια της τελεια ειναι!

παω για υπνο. σημερα δεν θα θα διαβασω τωρα το βραδυ και να σας πω γιατι? γιατι οταν μαθαινω το σχεδιο εργασιας ξεχναω την θεματικη προσεγγιση και οταν μαθαινω την θεματικη προσεγγιση ξεχναω το σχεδιο εργασιας. σιχτιρια!

καλη σας νυχτα καλα μου παιδακια, μονο για σημερα θα σας φορτωσω τις τυψεις και τις ανησυχιες μου και θα κοιμηθω ησυχη. ελπιζω να μην σας ειναι κοπος. αν δεν καθονται φρονιμες εχετε το ελευθερο απο μενα να τις...σκοτωσετε ;)




υ.γ 8 (τα εφτα θαυματα και "εγω") μπου αχαχαχα

Thursday, January 18, 2007

εσυ θα εμβολιαστεις???

εγω ετσι λεω. το ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο ιατρικου περιεχομενου πριν καιρο και το περιμενα. ημουν στο αμαξι οταν πριν κατι μηνες ακουσα στο ραδιοφωνο πως πηρε εγκριση και θα κυκλοφορησει. τωρα ειναι θεμα στις ειδησεις. οκ 555 δεν ειναι λιγα, αλλα αν ειναι με αυτα τα χρηματα να δωσω στον τραχηλο μου υγιες μελλον και γεραματα, τα δινω με το ενα χερι στην καρδια και το αλλο βαθεια στην τσεπη. δηλαδη για να καταλαβω, το θεμα γινεται γιατι δεν το πληρωνει η ασφαλεια? και μαλιστα καμια ασφαλεια? δεν με νοιαζει. 555 ευρω ειναι ενα ακριβο κινητο, ενα μηχανακι, μια κεντρικη μοναδα πισι,3 μερες σε σπα, μισθος ενος μηνος για καποιον ιδιωτικο υπαλληλο,ενα χειροποιητο μαντολινο, ζαντες αλουμινιου, αποτριχωση λειζερ στο μπικινι, ενα εισιτηριο για αστραλια, ενα ποδηλατο γυμναστικης, πετρελαιο για εναν χειμωνα και πολλα αλλα που το κουρασμενο μου μυαλο αδυνατει να σκεφτει. στην τελικη τι να τα κανεις ολα αυτα αν παθεις τιποτα "κακο" και δεν προλαβεις να τα χαρεις?
οτι μπορεις να προλαβεις καλο ειναι.

ενιγουέη, θεωρω τον εαυτο μου πολυ τυχερο που το εμβολιο κυκλοφορησε οσο μπορω ακομα να το κανω. αυριο το πρωι θα περασω απο τον νικο (τον σουπερ γοητευτικο φαρμακοποιο μου να μου πει τα σχετικα).

ηθελα να σας πω οτι συγκινηθηκα σημερα. το πρωι επρεπε να κανω κατι αγγαριες , δουλειες των γονιων μου και πηγα απο το σπιτι της γιαγιας μου να αφησω κατι πραγματα(σπανια την αφηνουμε να μενει σπιτι της. συνηθως μενει σε καποιο απο τα παιδια της, ανεβαινει ομως για να βλεπει τις φιλες της). το πατρικο που λετε ειναι ενα μικρο σπιτακι στην παλια πολη. διπλα σχεδον απο το καστρο. εχει δυο ξεχωριστα δωματια και στη μεση ενα μπανιο (ας το πουμε μπανιο γιατι εξυπηρετει αυτο το σκοπο). δεν υπαρχει ντουζιερα αφου εκαναν μπανιο "με το μπρικι". σε αυτα τα 2 δωματια γεννηθηκαν και μεγαλωσαν 2 γενιες, της γιαγιας μου και της μαμας μου. με θυμαμαι μιση σφαλιαρα παιδι να τρεχω στα στενα και να πεφτω στις σκαλες. ναι! απο τοτε ειχα προβλημα με την ισορροπια μου αλλα δεν το εβαζα κατω. εχω την μονη αναμνηση του παππου μου να καθεται στο κρεβατι και να τρεχουμε να τον φιλησουμε με το που μπαιναμε μεσα. θυμαμαι που οι γειτονησσες οταν με ακουγαν (τραγουδουσα και δυνατα τρομαρα μου) εφερναν καραμελες και γλυκα. την κυρα νικη να μου δινει τεραστιες σακκουλες με καραμελες να τις "μοιραστω με οποιον θελω". ημουν βλεπετε το μικροτερο και μαλλον το πιο αστειο. για λιγες μερες καθε χρονο πηγαιναμε και μεναμε εκει ολα τα ξαδερφια . φυσικα το καλυτερο μας. ολη την ωρα εξω για παιχνιδι, τρωγαμε τις φοβερες ομελετες τις γιαγιας (εβαζε οτι ειχε, εχω φαει ομελετα με συκωτακια) και τις απιστευτες μακαρονοπιτες. ενταξει, αυτα που δεν θα ξεχασω ποτε ειναι το καρνέησον που μας επαιρνε κρυφα (γιατι οι γονεις φωναζαν) σε κουτια σαν το νουνου και που κυνηγουσε το αμαξι καθε φορα που φευγαμε.

ολα αυτα μου ηρθαν στο μυαλο το πρωι. στεναχωρεθηκα παρα πολυ γιατι αν και το σπιτι αυτο ειχαν πει πως θα "περασει" σε εμας δεν το βλεπω να γινεται. οι ανθρωποι γινονται απλιστοι οσο περνανε τα χρονια. δυστυχως ετσι οπως παμε θα πουληθει και θα παει σε αλλη οικογενεια. νομιζω πως δεν θα αντεχω να περναω απο εκει.


ε? εχω αλλο νεο?
α! μπηκα στην τελικα ευθεια και στην τελευταια επαναληψη. ειναι πολυ φοβερο οταν ξερεις πως διαβαζεις κατι για τελευταια φορα.

επισης οταν θα ανεβω στην αθηνα λεω να παω πετρο λουκα χαλκια να φτιαχτω. ψηνεται κανεις? ε? φανταστικοι μου φιλοι???

κατι αλλο καλα μου παιδακια δεν εχω να σας πω. φιλι μεγαλο και αγκαλια τεραστια σε ολους!





υ.γ 10 = 2 μουντζες ;)

Tuesday, January 16, 2007

magic:ολα στη ζωη ειναι θεμα προτεραιοτητων. ή μηπως οχι?

2 μερες τωρα επιλεγω να κοιμαμαι αργα για να περασω λιγες ωρες της ημερας ευχαριστα. μην φανταστεις, λιγο βρωμικο φαγητο (αφου δεν μας εχει μεινει αλλη απολαυση), καμια νοικοκυρα γιατι τελειωνουμε το δευτερο σίζον και εχω πορωθει, και κανα χουζουρεμα.
εδω λοιπον λεμε ματζικ. δεν με νοιαζει. θα κοιμηθω 3 θα σηκωθω 7. καλο???

τι και αν εχω μπροστα μου 300 σελιδουλες για "ξεσκονισμα" ;;;; τα παντα στη ζωη ειναι θεμα ματζικ ;)

ή μηπως οχι;


υ.γ 12 , μια ντουζινα :)

Monday, January 15, 2007

εποχη ονειρων

δεν ειναι οτι αλλαξα γνωμη. συνεχιζω να πιστευω οτι ο ασεπ δεν ειναι για εκπαιδευτικους. δεν βρισκω νοημα να εξεταζεις εκπαιδευτικο γραπτα. ακομα και αν δεχτω οτι θες να δεις αν υπαρχει το θεωρητικο υποβαθρο για να μπουμε σε ταξεις μπορεις να τσεκαρεις το πτυχιο μας. πιο πολυ θεωρητικο δεν θα μπορουσε να ειναι. ολο ψυχολογιες, κοινωνιολογιες, θεωρητικα και μπλα μπλα μπλα. στην πραξη ελαχιστα πραγματα. ετσι και στον ασεπ. μας βαζεις να μαθουμε απεξω 107 στοχους του αναλυτικου προγραμματος. γιατι? θεωρεις οτι οι διορισμενες τα ξερουν απεξω? εσυ που θα διορθωσεις το γραπτο μου τους ξερεις? ποιο το νοημα αφου το υπουργειο τα στελνει καθε χρονο στο νηπιαγωγεια και οπως οριζεται ο σχεδιασμος γινεται απο την εκπαιδευτικο οπου οριζει τους στοχους. αρα ανετοτατα, η καλη νηπιαγωγος το βραδυ (μετα τη βερα στο δεξι και οσο εχει ειδησεις), την ωρα που σχεδιαζει το αυριανο μαθημα παιρνει το ΔΕΠΣ και κοιταει απο εκει τους στοχους. ενα σωρο πραγματα παπαγαλια γιατι? ρωτα με στις 29 αν θα μπορω να σου πω εστω και τα μισα απο αυτα.

αλλα ακομα και να μπορω να στα πω δεν εχει νοημα γιατι δεν ειναι δικια μου παραγωγικη διαδικασια. δεν τα διαβασα επειδη ηθελα. δεν τα διαβασα καν για να γινω καλυτερη στη δουλεια μου. τα διαβασα για να πεισω εσενα αγαπητε διορθωτη οτι μπορω να μπω στην ταξη. και να σου πω τι με εξαγριωνει? οτι πιθανοτατα καποιες απο τις 960 , για να μην πω ενα μεγαλο μερος ειναι ασχετες, δεν εχουν θεληση και δεν εχουν ορεξη για να ειναι τοσες ωρες με παιδια και ειδικα αυτης της ηλικιας.

το μεγαλυτερο μειον του ασεπ νομιζω οτι ολοι ξερουν ποιο ειναι. καμια μεθοδος αξιολογησης δεν ειναι επαρκης για εκπαιδευτικους οταν δεν μπορεις να τους αξιολογησης μεσα στην ταξη. και δεν εννοω με συμβολους μια φορα στο εξημηνο. εννοω με μεσα(μη με ρωτας. αν τα ηξερα δεν θα ημουν ανεργη) που θα εβλεπες την καθημερινη δουλεια τους εκπαιδευτικου, τις γνωσεις, την ορεξη, τη σχεση του με τα παιδια.
χμ..τωρα που το σκεφτομαι τα παιδια μπορουν να σε βοηθησουν σε αυτο ε? ουτως ή αλλως για αυτα δεν γινονται ολα?

καλα μου παιδακια γεμισα με ασεπ και δεν θελω αλλο. χορτασα. σε λιγες μερες 80000+ ανθρωποι να απελευθερωθουν. μαζι τους και εγω να περιμενω ενα αποτελεσμα που δεν θα με στεναχωρεσει τοσο για το αρνητικο τελος, οσο για ολο αυτο το διαβασμα που πηγε χαμενο αφου μετα απο 2 μηνες, οχι χρονια που θα γινει ο επομενος, δεν θα θυμαμαι ουτε ποιος ειναι ο πιαζε. που βαρυ να ειναι το χωμα που το σκεπαζει να μην ακουει τι του σερνω τοσο καιρο. και του βιγκοτσκι επισης!


νομιζω πως δεν θα αντεξω. πιο πολυ κουραστηκα με το αγχος του διαβασματος παρα με το ιδιο το διαβασμα. κανονισα ωραια πραγματα για μετα και εχω χαρει. θα ερθει η ελιζα μετα τον διαγωνισμο, θα φτιαξουμε εορταστικο μαντι, θα κανουμε βολτες χωρις τυψεις και χαμογελαμε. μετα θα παμε μαζι αθηνα να μεινω μερικες μερες να παρω τον αερα μου. θα βγω, θα δω φιλους, θα παω στους γκαδερινγκ, θα παω αλαβαστρον, θα ψωνισω για τον ανιψιο μου που περιμενω τον απριλη και γενικα εχω σκοπο να ξεκινησω να χαμογελαω πιο πολυ.

τωρα βεβαια και ενω η ωρα ειναι δωδεκα και μιση εχω να βγαλω 3μιση κεφαλαια και μαλιστα καλα γιατι ο καιρος ζοριζει και αντι να διαβαζω για τις προηγουμενες 3 ωρες επελεξα να παραγγειλω μαμ, να δω νοικοκυρες και να περασω καλα με καλη παρεα. τιμωρια να μεινω ως αργα να τελειωσω τα κεφαλαια.

αντε καλο μου διαβασμα και να εχετε ενα ηρεμο βραδυ γεματο ονειρα.παιρνω τις τυψεις μου και σας χαιρετω

Sunday, January 14, 2007

πολυ ένθετο βρε παιδι μου..

σημερα σηκωθηκα και ειπα για λιγο να το παιξω κανονικος ανθρωπος!

ανοιξα το σπιτι να μπει φρεσκος καθαρος αερας, εδωσα παραγγελιά για εφημεριδες, καθισα στον καναπε με το πρωινο μου και εβλεπα μπομπ σφουγγαρακι.

ηρθαν οι εφημεριδες, χαζεψα, ειδα τα ντιβιντι και ειδα ενα σωρο αλλες μαλακιες που βαζουν οι εφημεριδες. δεν ειναι πραγμα αυτο ε? κουπονι μπας και κερδισα λάπτοπ, κουπονι για κατι ρουχα απο βιβλιο. μα παιρνει κανεις ρουχα χωρις να τα δοκιμασει και να μπορει να τα γυρισει??? περιοδικο για συνταγες, περιοδικο για το προγραμμα της τηλεορασης, περιοδικο γενικου τυπου. ελεος πια, ολη την ωρα στον καδο ανακυκλωσης θα ειμαστε?

την εφημεριδα την αφησα στο τραπεζι του κηπου. ολο και καποιος θα την διαβασει. εγω δεν διαβαζω εφημεριδες γιατι δεν μπορω. ειδικα τις μεγαλες τις κανω κάκα. πρεπει να ειμαι σε διπλο κρεβατι για να χωρεσω και εγω και αυτη, χαχαχα!ασε που για να γυρισεις σελιδα πρεπει να εχεις τα χερια του αστυνομου σαΊνι.

καλα μου παιδακια αυτο το "φυσιολογικο" πρωινο κρατησε μονο για μιάμιση ωρα. μετα πηρα τις τυψεις μου και ηρθα και παλι στο γραφειο να συνεχισω να διαβαζω κατι εντελως ακαταλαβιστικα, που πιθανον ο συγγραφεας οταν τα εγραφε να ειχε παρει ντοπα!

αυτα. αντε καλη μας κυριακη..

Thursday, January 11, 2007

δεν εχει τιτλο. νευρα εχει. θες?

καμια διαφορα. καμια αλλαγη. σημερα ηταν οπως και χτες και αυριο θα ειναι οπως και σημερα. ελπιζω μονο να διαβαζω περισσοτερο.

με πηραν και απο το φροντιστηριο τηλ να μου πουν οτι το σαββατο εχουμε διαγωνισμα. σας το λεω καλα μου παιδακια,ΔΕΝ ειμαι καλα. θυμηθηκα τα νιατα μου, τοτε που εδινα πανελληνιες και καθε κυριακη ειχαμε επαναληπτικα το πρωι. καπως ετσι ειναι και αυτο. γιαυτο και στην αρχη αγχωθηκα λιγακι, εβγαλα βιβλια, σημειωσεις, φυλλα, ζελατινες και ειπα να διαβασω να τα θυμηθω (μεταξυ μας δεν θυμομουν και πολλα). μετα ειπα..ωπα!δεν θα τρελαθω και γιαυτο. θα παω να δω τα θεματα και θα προσπαθησω να γραψω. αυτο. μεχρι εκει. τιποτα αλλο.

τωρα μολις τσακισα μια πιτα του παππου και ενω πιστευα οτι θα νιωθω καλυτερα θελω να ξερασω. ειχε δικιο η αδερφη μου τελικα, μονο αγχος ηταν.

νομιζω οτι αρχιζω να νυσταζω κιολας.

χμ..να μια καλη ιδεα. θα μπω για ενα μπανιο, θα βαλω καθαρες πυζαμες και θα ξαπλωσω να διαβασω το υπολοιπο μισο βιβλιο που αφησε χτες και αυριο λεω να σηκωθω νωρις(κατα τις 8μιση) να φτιαξω το σπιτι γιατι μου την βιδωσε στα νευρα. βλεπεις αμα εισαι συνεχεια μεσα και ζεις χαλαει το ρημαδι.

αυτα!

καλα μου παιδακια τωρα ξερετε. ξαπλα, κουβερτες, μαξιλαρια και γαλα με χεμο. καληνυχτα και σε σας


υ.γ 18

Wednesday, January 10, 2007

σκεφτομαι και γραφω : πως περασα τη μερα μου

σημερα ηταν ωραια μερα. ξυπνησα αργα με λιγο στομαχοπονο αλλα ευτυχως εφυγε γρηγορα με ζεστα ρουχα και λιγη ξαπλα παραπανω. σηκωθηκα και διαβασα. πηρα κατι τηλεφωνα και χαζεψα στο πισι. μετα πηγα στους γονεις μου για μαμ. μετα το φαγητο εκανα ενα μπανιο (ξερετε τωρα, απο αυτα τα καλα) στεγνωσα τα μαλλια μου, εβαλα τις φορμες μου , και εκανα μια βολτα με το τουτου αλλο πραγμα.ενιωσα τον ηλιο να με χτυπαει στα ματια και να ανοιγω το παραθυρο να μπει καθαρος παγωμενος αερας! μετα ηταν η ωρα της χαλαρωσης, της ηρεμιας, των ονειρων και αχ και βαχ..

γυρισα σπιτι πριν λιγο. εκανα μια μικρη βολτιτσα πιο πριν μεχρι την πλατεια ολγας, αλλα το πληρωσα ακριβα γιατι αργησα και δεν βρηκα να παρκαρω κοντα. περπατησα λιγακι αλλα μου αρεσε! τωρα ειμαι στο γραφειο μου, με πυζαμες και νερο. λεω να φτιαξω ενα ζεστο γαλα με χέμο και να διαβασω. κανινικα πρεπει να διαβασω αυτα που δεν διαβασα σημερα γιατι θα βγω απο το τάημ σκέτζουαλ.

μεταξυ μας με βλεπω στο κρεβατι με μαξιλαρια και κουβερτες να διαβαζω ενα βιβλιο του ζίσκιντ που εφτασε στα χερια μου.


ουφ.. χαλαλι και το παρκαρισμα, και το Α-διαβασμα (Α=στερητικο) και ολα. ειναι γλυκια η κουραση!

καλη σας νυχτα καλα μου παιδακια!





υ.γ 19

Tuesday, January 09, 2007

μα με μποτα???

εχω να πω οτι η ιταλια δεν μοιαζει με μποτα και επισης τωρα θα βαλω την ταινια "αυτοκινητα" για να κοιμηθω με ωραια διαθεση!

καληνυχτα καλα μου παιδακια! καλο πρωι να μας βρει.. (εμενα αγκαλια με τον πρωτο τομο ψυχοπαιδαγωγικων γιατι τελειωσα την υλη -γιουπιι- και αυριο ξεκιναω επαναληψη απο τη αρχη) !!!



υ.γ 20

Monday, January 08, 2007

δεν ηξερες δεν ρωταγες?

τελευταια νομιζω οτι οσο κουραγιο ειχα τελειωνει με γρηγορους ρυθμους.

οπως γινεται και στα παιχνιδια στα διαολομηχανηματα που οταν ο παιχτης τις τρωει απο τον εχθρο δειχνει να αναβοσβηνει και βλεπεις καπου δεξια οτι τελειωνει η δυναμη του? ναι, επαιζα πρινς οφ πέρσια μικρη ;)

κουραζομαι αν και δεν κανω τιποτα ολη μερα. σημερα οδηγουσα και γυρισα πτωμα. βεβαια ημουν στο αμαξι 3 ωρες αλλα δεν εχει σημασια,γιατι κοιμομουν αλλες 3 ωρες το μεσημερι και τωρα ειναι 12 και ξανανυσταζω. ασε που ποναει και το στομαχι μου. εφαγα απεξω και μαλλον επειδη ειχα μερες να παραγγειλω μου καθισε βαρυ. λε πουλ!!!

καλα μου παιδακια καλη σας νυχτα, που θα παει θα ξημερωσει καποια μερα και θα ειμαι ευδιαθετη, χορτατη απο υπνο και χαμογελαστη!





υ.γ 21

Sunday, January 07, 2007

"Only you, Know what is the absolute best "

λιγο πριν κοιμηθω περασα να σου ψυθυρισω τα νεα μου. εκανα μπανιο, ξερεις απο αυτα τα καλα που καθεσαι μεσα αιωνες, εφτιαξα τα νυχια μου, ξυριστηκα, εβγαλα φρυδια και γενικοτερα απεκτησα και παλι γυναικεια υποσταση. ξερω οτι δεν τα πιστευεις κατι τετοια αλλα εγω τωρα νιωθω λιγακι καλυτερα. ακουω το λαηβ απο γκαδερινγκ και ονειρευομαι με ματια ανοιχτα.

θα σερφαρω λιγο ακομα, θα στειλω κανα μεηλ για καλη χρονια που ακομα δεν εκανα και θα ξαπλωσω να παιξω με την υδρογειο. θα με παρει ο υπνος μετα ταξιδευοντας.

ψιτ..εδω που ειμαστε μονοι μας θα σου πω πως φοβαμαι και θα φοβαμαι. εσυ πρεπει να με ασφαλισεις . ξερεις οι φιλοι μας λενε ΝΝ ;) και αμα καμια φορα δακρυζω μην τρεμεις. η γιαγια μου λεει πως ειναι καλο γιατι καθαριζουν τα ματια. και εγω για αυτο το κανω, για να καθαρισουν τα ματια και η ψυχη.

καλο και ηρεμο υπνο.




υ.γ 22

μονιτορ γιοκ ή νο γιοκ μονιτορ???

το διαβασα χτες βραδυ και ειπα να μην γραψω ή να μην σχολιασω. σημερα το πρωι γινοταν πανικος απο μηνυματα,κομεντς και σχολια και...θεε και κυριε αγιες μερες!

εχει σημασια τελικα ποιος, τι, ποτε, γιατι???

η Α λεει ετσι και ο Β γιουβετσι.

οκ καταλαβαινω οτι η Α θελει να βγει. ειναι δυσκολο, ειναι ευκολο δεν ξερω.
οκ καταλαβαινω οτι ο Β δεν την βγαζει. ειναι δυσκολο, ειναι ευκολο δεν ξερω.

1η σκεψη:

η Α δεν θελει ρε παιδι μου να εμφανιζεται πια στο μονιτορ. απλα δεν θελει για χ και ψ λογους. χμ..ξερει αραγε τι χρονος και κοπος χρειαζεται (και αν χρειαζεται δηλαδη γιατι εγω δεν σκαμπαζω) να κανει ο Β για να την βγαλει? το οτι πια δεν θα φαινεται στο μονιτορ λυνει τους χ και ψ λογους? με το σκεπτικο φυσικα, οτι υπαρχει και θα υπαρχει και ο γουγλης και το μπλογκ σερτσ και φυσικα τα λινκς για το μπλογκς της. επισης στην λογικη μπλογκ και μονιτορ επελεξε να διαγραφεί το μονιτορ, κατι που μου αναβει το λαμπακι της αδικιας στο κεφαλι μου. τελος (που πιθανον αφορα μονο τη δικη μου σκεψη) μιλησε τυπικα και ευγενικα σε ανθρωπους και για ανθρωπους που δεν γνωριζει? μειωσε καποιον? απειλησε καποιον με τη προοπτικη μηνυσης?
τελος πρωτης σκεψης.


2η σκεψη:
ο Β υποστηριζει οτι το να αφαιρεσει μπλογκ, δεν ταιριαζει με την ολη ιδεα του μονιτορ, το οποιο απο οσο ξερω εφτιαξε και λειτουργει μονος του τοσο καιρο,σπαταλωντας οσο χρονο και χρημα νομιζει ο ιδιος και μαλλον χωρις να τον υποχρεωνει καποιος. αρα η Α του λεει κατσε και δουλεψε για κατι που δεν συμφωνεις, χωρις να με νοιαζει οτι απο ενα σημειο και μετα κανω κουμαντο στο χρονο σου και στο "σπιτι" σου?
βεβαια στη σκεψη νουμερο 2, δεν στεκομαι στο ποση ωρα παιρνει αυτη η διαγραφη και αν ειναι δυσκολη γιατι ο Β ειπε οτι δεν "συμφωνει", οποτε δεν εχει και σημασια. απο την αλλη δεν συμφωνω με τη λογικη του Β "διαλεξε αν θελεις να διαγραφει το μονιτορ ή να μεινει το μπλογκ σου". πρωτον γιατι δεν ειναι δημοκρατικο, δευτερο γιατι πιθανοτατα μονο αυτος μπορει να παρει μια τετοια αποφαση και τριτον γιατι απλα και αυτο μου αναβει το λαμπακι της αδικιας στο κεφαλι μου. βεβαια μπορει να μην συμφωνω αλλα ισως καπου καταλαβαινω την αποφαση του, γιατι δεν ειναι καιρος να μπλεκεις με μηνυσεις,δικαστηρια και δικηγορους. ο ανθρωπος ειπε οτι εκτος απο χρονο δεν εχει και χρημα για κατι τετοιο.
τελος δευτερης σκεψης.


χμ..καποτιν αναλυτικης σκεψης και τονιζοντας οτι δεν γνωριζω προσωπικα κανεναν απο τους 2, και οτι σπανια επισκεπτομαι τα μπλογκς τους(αρα εχω μαλλον αντικειμενικη γνωμη) , καθως επισης φερνω στο μυαλο μου "την θεωρια του παγοβουνου" του μπερνστάιν (πρωτη μουρη ε?), νομιζω πως θα πρεπει να υπολογισουμε στην συγκεκριμενη περιπτωση, μονο την κορυφη του παγοβουνου και αρα πως το μονιτορ πρεπει να ανοιξει και η Α α)να διαγραφει αλλα να ειναι η τελευταια διαγραφη που θα γινει, ή β)να κανει την καρδια της πετρα και να μεινει για χαρη των υπολοιπων χιλίων εννιακοσιων καμποσο, και τη βαση του παγοβουνου πρεπει να την υπολογισουν και γιατι οχι να την λυσουν η Α με τον Β.

το δικαστηριο της χαγης αποφασισε . μπου αχαχαχαχα


καλα μου παιδακια εγω ολα αυτα δεν τα καταλαβαινω, και να φανταστειτε οτι δουλευω και με 5χρονα. επισης πρωτη φορα ανοιγω το "πληκτρολογιο" μου και μιλαω, αλλα το κανω εκ του ασφαλους γιατι πλεον δεν υπαρχει μονιτορ για να δουν τα κακα ματια το ποστ μου. χαχα . ενιγουεη..

αντε καλα ξεμπερδεματα και καλα κρασια!

Saturday, January 06, 2007

βαριεσαι οσο εγω???

τι μουσικες εχω βαλει σε κεινο το γουινάμΠ δεν λεγεται. τριζουν τα κοκκαλα του ελβις, των μπιτλς (οσων) ,του φρανκ, του μπομπ και του μπομπ (ουτε του μαστορα, ουτε του σφουγγαρακι).


εχω παρει και το μικροφωνο και τραγουδαω! ωρε γλεντια. "no woman no cryyyyy"

τιποτα καλα μου παιδακια! τιποτα :(


υ.γ 23

Friday, January 05, 2007

σκεψεις διχως νοημα

τελειωσα και τους στοχους από τη δημιουργια και εκφραση και ηθελα καπου να το πω να χαρω. μου εχουν μεινει οι 33 στοχοι του περιβαλλοντος που προβλεπεται οτι θα μου βγαλουν την πιστη για να τους μαθω.

α! πηρα και μια υδρογειο να παιζω. κλεινω τα ματια, τη στριφογυριζω και βαζω τυχαια σημαδι να δω που θα παω αν περασω ασεπ. παντως ετυχα 4 φορες λατινικη αμερικη (γιουπιιι), 2 φορες αυστραλια (αξελανρδα και νικ σας ερχομαι) και μονο μια στις ινδιες (που μεταξυ μας δεν ηταν και πολυ ινδιες, πατουσα πιο πολυ πακισταν).επισης πολυ συχνα σημαδευα θαλασσα. λετε να ειναι υποπτο???

ενιγουει πηρα και βραστηρα, ασχετο αλλα στην τελικη, τι λεω που ειναι σχετικο ε?
αρρωστησα κιολας. εχω βηχα, συναχι, πονοκεφαλο και κρυωνω τρομερα. μου φαινεται θα παρκαρω ολη μερα στο κρεβατι αγκαλια με τους στοχους, μια θεματικη προσεγγιση και ενα σχεδιο εργασιας. αν τα μαθω ολα αυτα (μια-δυο μερες υποθεση) εχω τελειωσει και επισημα την υλη και μετα ξεκιναω επαναληψεις για να μαθαινω απεξω οτι δεν θυμαμαι ή οτι δεν ασχοληθηκα καθολου. υπολογιζω 2 επαναληψεις ψυχοπαιδαγικα και γενικη διδακτικη, 3-4 ειδικη διδακτικη και 2 αλλα καλες στο γνωστικο.

οποιος δεν ειναι νηπιαγωγος:

α) δεν καταλαβαινει γρι απο οσα λεω!
β) ειναι τυχερος που δεν δινει ασεπ και μπορει να κοιμαται ησυχος!
γ) χανει γιατι ειναι και γαμω τις δουλειες!

καλα μου παιδακια εχει μια συννεφια που με κανει να νιωθω πιο αρρωστη απο οσο ειμαι. καντε λιγο υπομονη στην γκρινια μου. δεν μπορει ολο και καποιος γνωστος σας θα δινει!




υ.γ 24

Tuesday, January 02, 2007

τωρα που πλησιαζει ο καιρος

οσο περνανε οι μερες και πρεπει να τα δωσω ολα και να διαβασω πιο πολυ και πιο συγκεντρωμενα τοσο μου φαινεται αδυνατο και να σας πω γιατι καλα μου παιδακια; γιατι δεν μπορω να σταματησω να ονειρευομαι το μετα τον ασεπ.

ειναι πολυ χαζο το ξερω. νομιζω οτι μεχρι να περασουν αυτες οι 25 μερες θα χασω και το λιγο μυαλο που μου εχει απομεινει. τη μια στιγμη θελω να περασω με σειρα καπου στο 200 και την αλλη σκεφτομαι ας ειμαι και αναπληρωτρια. την αμεσως επομενη λεω οτι δεν χαθηκε και ο κοσμος να μην περασω. ουτως ή αλλως δεν εχω παιδια να ταισω. ουτε καν σκυλι (κλαψ). μετα ξανασκεφτομαι το σπιτακι που θα νοικιασω στα κυθηρα (γιατι εκει θα περασω ;ρ) και με βλεπω ξαπλωμενη στο διπλο μου κρεβατι, γιατι στανταρ διπλο θα ειναι. μετα σκεφτομαι οτι θα ζω εδω κανονικα, στο σπιτι που μενω τωρα και θα πηγαινω το πρωι στο σχολειο μου και στα παιδακια μου και μετα θα χαλαρωνω και μετα θα κανω εκπομπη και μετα θα πηγαινω στο ωδειο και μετα στα ισπανικα. στην αθηνα ειναι λιγο διαφορετικα. μενει ιδιο το διπλο κρεβατι (αχ..) αλλα ξεκιναω μουσικοθεραπεια καπου στο χαλανδρι και ισως συστηματα ορφ γιατι δεν μπορω να τα βρω αλλου.οι αλλες πολεις μπαινουν σε καποια απο τις παραπανω κατηγοριες.

το καλυτερο μου ομως ονειρο, που δεν παιρνει και πολλα ΑΝ, και που ειναι πολυ πολυ κοντα...ειναι απο τις 29 γεναρη. αχ καλα μου παιδακια. πολλα ονειρα, πολλα χαμογελα. θα παω για 2-3 μερες καπου ετσι για να ηρεμησω γιατι δεν εχω κανει κανα ταξιδι. ελεγα ναυπλιο ή γαλαξιδι ή θεσ/νικη. θα δω...

μετα θα γυρισω και θα κανονισω πρωτα το θεμα με το μουσειο για να παιρνω και κανα λεφτο, αλλιως οτι αλλο βρω για εισοδημα και στη συνεχεια το θεμα με το ραδιοφωνο. μετα θα αλλαξω χορδες στις κιθαρες και στο μαντολινο και θα τα γυαλισω.θα καθαρισω πιανα, αρμονιο, νταουλι, ταμπλες και ντεφια καθως και ολα τα οργανακια στα ραφια , για να ειναι ετοιμα, να με περιμενουν.

αναλογα με την δουλεια και το ραδιοφωνο και το αν θα παιρνω λεφτα και ποσα, ξεκιναω ωδειο και αγοραζω μπεντιρ. αν τα λεφτα ειναι λιγα μενω απλα στην ορχηστρα του ωδειου. με τις πρωτες οικονομιες λεμε στον απολλωνα να μου φερει απο την αιγυπτο ουτι και σιγα σιγα με την βοηθεια του κωστα να παρω λιγο μπρος. ο κωστας επισης μπορει να με βοηθησει με τα παρτυ. ελεγα να γινω και επισημα κλοουν!!! οποτε θα εχω ισως και αλλο εσοδο.

επισης βαζω κανα προγραμμα διατροφης να χασω κανα κιλο γιατι με βλεπω και τρομαζω. οχι τιποτα αλλο μην παει και ο διαδρομος τζαμπα.
χμ....καλα ειναι για τωρα? ε..μην το παρακανω!


α! να σας πω και για το ρεβεγιον. οχι να το παινευτω αλλα ημουν πολιτισμενη μεχρι οσο δεν παει. οχι μονο δεν εφυγα και να κοιμηθω στο σπιτι των γονιων μου αλλα 1)προσφερθηκα να φτιαξω μαντι, 2)ημουν γλυκια και χαριτωμενη ολο το βραδυ (α ρε γιωργια ατακα), 3)επαιξα χαρτια μαζι τους (τους τα πηρα βεβαια), 4) προσφερθηκα να επιστρεψω καποιους σπιτι τους στις 6 μιση το πρωι και.... δεν εβαλα πυζαμες οπως ειχα σκεφτει. βεβαια δεν βαφτηκα, δεν εφτιαξα μαλλια και δεν φορουσα "τα καλα μου". ε μα αγαπη μου! που πας με τη μυτερη γοβα? οποιος σου ειπε οτι εχουμε κατσαριδες σπιτι και εφερες το φονικο οπλο, λεει ψεμματα! τελικα ημουν με τζιν και αθλητικο παπουτσακι μουρλια.

επισης δεν σας ειπα για την εκπομπη! ηταν μεγαλη πορωση. στην αρχη τα ειχα κανει πανω μου γιατι ειχαμε και κατι τεχνικα προβληματα, τελικα ομως η θεληση νικα. πηρα φορα και ελεγα. μου αρεσε!σχολια απο αγνωστους δεν ειχα, μονο απο τους δικους μου, φιλους και συγγενεις οι οποιοι ειπαν οτι εχω ωραια "φρεσκια" φωνη, αλλα αυτοι δεν πιανονται, ειναι πληρωμενοι! χαχαχα

αυτα. οπως ολοι καταλαβατε εχω καλη διαθεση. γεμισα τον καινουργιο σκληρο με 180 γκιγκα μουσικη, εφτιαξα το σπιτι, το περασα με υγρο πανακι, εβαλα αιθερια ελαια γιασεμι, εκανα βουτηχτο μπανιο, τελειωσα τους στοχους της γλωσσας, των μαθηματικων και του η/υ και ειμαι πολυ χαρουμενη.ουφ!!!

φιλ φρι το τοκ αμπάουτ γιού. το εκανα και νιωθω καλα ;)

αντε καλα μου παιδακια καλη μας νυχτα.